latinica  ћирилица
25/05/2017 |  11:36 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

"Očekujem da Đokić podnese ostavku" (VIDEO)

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić, izjavio je u Prijedoru da očekuje da ministar industrije energetike i rudarstva Petar Đokić podnese ostavku na ovu funkciju.
Marko Pavić - Foto: RTRS
Marko PavićFoto: RTRS

Komentarišući odluku Narodne skupštine o prodaji prijedorskog Rudnika željezne rude "Ljubija", Pavić je poručio da bi ministar Đokić trebalo da razmišlja o ostavci, umjesto što kritikuje odluku Narodne skupštine.

Istakao je da DNS ima prijedlog za rješenje problema ljubijskog rudnika, u okviru kojeg bi trebalo da se angažuje revizorska kuća ili advokatska kancelarija koje bi utvrdile da li iko osim "Arselor mitala" ima pravo na ekploataciju rude na ovom području.

Predsjednik DNS-a je naglasio da se njegov zahtjev za ostavku ministra Đokića i prijedlog opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske ne mogu povezivati.

"Odluka o Vladi je stav koalicije, a /privatizacija RŽR/ `Ljubija` je stvar koja je daleko iznad koalicije. To je interes građana Prijedora i Republike Srpske. Koalicija je napravila Vladu, ali nije napravila RŽR i zbog toga može biti različit stav", rekao je Pavić.

On je dodao da je osnovni cilj opozicije smjena Vlade, da "oni to rade skoro tri godine", a za to treba imati skupštiniski kapacitet. "Da li ga oni imaju, to ja ne znam. DNS će imati čvrst stav prije skupštine", naglasio je Pavić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li su ministri iz DNS-a "na listi za odstrel", Pavić je rekao da je DNS "naučio raditi i da nema nikakvog straha".

"Mi radimo svoj posao. Ako neko misli da nas treba smijeniti, neka nas smijeni, mi ne bježimo od toga. Ne mislimo da smo Bogom dani za bilo koju funkciju. Ono što bi nas inrteresovalo samo neka nađu ozbiljan razlog za smjenu tih ministara. Јa nisam za smjenu po principu tri stranke čine Vladu pa haj`mo iz svake stranke nekoga smijeniti", istakao je Pavić.

Izvor: RTRS, Srna