latinica  ћирилица
25/05/2017 |  15:33 ⇒ 18:04 | Autor: RTRS

Novi Grad: Planirane investicije vrijedne 24 miliona KM (VIDEO)

Iako je planirano da za investicije u Novom Gradu za 2016. bude izdvojeno 29 miliona KM - plan nije ostvaren. Ipak, to nije spriječilo odbornike da na današnjoj sjednici Skupštine opštine Novi Grad, za ovu godinu predlože nešto ambiciozniji plan - ulaganja bi trebalo da dostignu 24 miliona KM.
SO Novi Grad - Foto: RTRS
SO Novi GradFoto: RTRS

Јedan od projekata iz oblasti infrastrukture realizuje se na području Svodne. Riječ je o izgradnji kanalizacione mreže čija je vrijednost 490.000 KM.

Većina odbornika podržala je izvještaj o realizaciji investicionih ulaganja u 2016. godini. Opozicioni odbornici imali su određene primjedbe, ali su podržali plan investicija za ovu godinu.

- Investiciona ulaganja u protekloj godini bila su značajna. Јa sam već rekla da su donatorska sredstva dvije trećine od tih ulaganja, a jedna trećina išla je iz budžeta opštine - rekla je Snježana Rajilić, odbornik SNSD-a.

Mirko Šljokvica, odbornik NDP smatra da se vrlo neodgovorno pristupilo ovom planu, jer je, kako kaže, bilo planirano 20 miliona, a izvršeno je samo 3,2 miliona KM.

Načelnik opštine Miroslav Drljača istakao je da su uvaženi zahtjevi građana i političkih subjekata i na osnovu toga rađeni su investicioni planovi za prošlu, ali i ovu godinu.

- Cilj ovog programa je da se nađu investitori i da investiciona ulaganja budu van budžeta opštine Novi Grad. Dakle, cilj su eksterni ulagači, donatori, a možda jednim dijelom i nešto kreditnih sredstava - naveo je Drljača.

Odbornici su usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta opštine u prošloj godini.