latinica  ћирилица
25/05/2017 |  15:41 ⇒ 18:06 | Autor: RTRS

Bijeljina: Roditelji tvrde- samo zahvaljujući učiteljici izbjegnuta tragedija (VIDEO)

U Bijeljini su danas protestovali roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu "Vuk Karadžić".
Protest roditelja u Bijeljini - Foto: RTRS
Protest roditelja u BijeljiniFoto: RTRS

Roditelji tvrde da je juče u popodnevnim časovima, samo zahvaljujući učiteljici Nataši Ilić, izbjegnuta tragedija u jednom odjeljenju. Usljed nevremena, kažu roditelji, voda sa krova prolazila je kroz plafon učionice preko elektro instalacija.

Direktor škole Predrag Račanović ističe da nema razloga za toliku brigu, električna energija je isključena i instalacije provjerene. Konačno rješenje vidi u izgradnji nove škole koja je u toku.

Prema reakcijama roditelja djeca su bila preplašena i mokra nakon nastave. Mnogi su,kažu, bili u nedoumici da li djecu danas poslati na nastavu.

- Kako su djeca rekla plafon se odronio, i kroz elektroinstalacije krenula je voda. Učiteljica je bila pribrana i isključila je kontrolnu tablu i tako spriječila ono najgore - kaže Vesna Milošević, majka učenice.

Roditelji za početak traže izmještanje nekoliko odjeljenja u, kako kažu, bezbjedniji objekat.

- Nismo mali, znamo šta se može desiti kad se spoje voda i struja, da ne govorim kakav epilog može biti - kaže Biljana Cvjetković, čija ćerka pohađa ovu školu.

- Molim sve ljude da ustanu iz kožnih fotelja i povedu računa, jer nam je svima najbitniji život djeteta - kaže majka Јelena Šoja.

Direktor kaže da nema prostornih mogućnosti da djeca pređu u centralnu školu. Učionica danas izgleda kao i prije nevremena, a nastava se odvijala bez problema.

- Domari su pregledali instalacije, u toku nevremena smo isključili električnu eneregiju. Јutros smo izašli na lice mjesta, sklopka je uključena, objekat je u redovnoj upotrebi i ima vode i struje - kaže Račanović.

Direktor konačno rješenje vidi samo u završetku izgradnje nove škole koja je u toku. Objekat u kojem se sada izvodi nastava star je više od pet decenija. S vremena na vrijeme mediji se zainteresuju za probleme u školi u naselju Ledinci, a nadležni odgovore da je nova škola u izgradnji.