latinica  ћирилица
25/05/2017 |  15:45 ⇒ 15:45 | Autor: RTRS

Višegrad: Saradnja opštine i policije na visokom nivou

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ocijenio je danas u Višegradu da je saradnja ove opštine i višegradske Policijske stanice na izuzetno visokom nivou, što je potrebno, prije svega, zbog velikog broja turista koji, uglavnom, posjećuju Andrićgrad.
Višegrad - Foto: arhiv
VišegradFoto: arhiv

Lukač je rekao novinarima da je na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem razgovarano o bezbjednosti, s obzirom na to da Andrićgrad ima veliku posjećenost.

"Možda je ovo jedno od najvećih turističkih mjesta u BiH, zbog čega je potrebna dobra saradnja sa policijom, a danas smo zaključili da je ona na visokom nivou", naveo je Lukač.

On je rekao da je, preseljenjem sjedišta opštine Višegrad u Andrićgrad, Policijska stanica dobila nove prostorije koje je ranije koristila opština, a koje će preći u vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Policija će koristiti nove prostorije, zahvaljujući opštini i načelniku, na čemu smo im zahvalni", naglasio je Lukač i dodao da će dobra saradnja između policije i opštine biti nastavljena.

On je dodao da je na sastanku razgovarano i o budućim projektima čiji je cilj poboljšanje bezbjednosti građana.

"Cilj nam je da svi građani Višegrada i turisti koji dolaze ovdje budu potpuno bezbjedni", istakao je Lukač.

Đurević je današnji sastanak ocijenio kao veoma konstruktivan, ističući da je saradnja Policijske stanice i opštine veoma dobra.

"Policijska stanica će biti preseljena u bivšu zgradu opštine u centru grada i svi papirološki potezi su privedeni kraju", rekao je Đurević.

On je izrazio zadovoljstvo zbog Lukačeve posjete opštini i Andrićgradu.

Izvor: SRNA