latinica  ћирилица
25/05/2017 |  16:02 | Autor: RTRS

Pozitivno mišljenje za ratifikovanje ogovora o zajmu za koridor "Pet ce"

Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, transport i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dala je pozitivno mišljenje i predložila Domu naroda davanje saglasnosti za ratifikovanje ugovora o zajmu za projekat Koridor "Pet ce"
Koridor 5C - Foto: Screenshot/YouTube
Koridor 5CFoto: Screenshot/YouTube

Komisija je podržala ugovor o zajmu za Luku Brčko između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj. Sa tri usvojena amandmana, data je saglasnost na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu, čiji je predlagač Savjet ministara BiH. Pozitivno mišnjene dato je i za sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Njemačke o finansijskoj saradnji u 2013. godini i sporazum između Savjeta ministara i Vlade Srbije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta.

Podržana je i upućena Domu na izjašnjavanje rang-lista kandidata za člana Upravnog odbora Јavnog radio-televizijskog servisa BiH iz reda ostalih. Usvojen je izvještaj sa parlamentarne konferencije o borbi protiv međunarodnog terorizma, koja je održana u Sankt Peterburgu 27. i 28. marta.

Izvor: SRNA