latinica  ћирилица
25/05/2017 |  17:44 ⇒ 18:10 | Autor: RTRS

Cvijanović-Zinghamer: Reformski put nema alterantivu

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa potpredsjednikom njemačkog Bundestaga Јohanesom Zinghamerom.
Banjaluka - Cvijanović - Zinghamer - Foto: SRNA
Banjaluka - Cvijanović - ZinghamerFoto: SRNA

Na sastanku je razgovarano o ekonomskoj i političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH sa naročitim osvrtom na proces evropskih integracija i sprovođenje Reformske agende.

Naglašeno je da reformski put nema alterantivu i da je značajno da predstavnici svih nivoa vlasti u BiH pokažu političku zrelost i dosljednost u ispunjavanju zadatih obaveza, radi stvaranja uslova za pokretanje novih investicionih ciklusa, privredni rast i nova zapošljavanja.

Govoreći o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje zemalja zapadnog Balkana, Cvijanovićeva je istakla da je Vlada Srpske posvećena jačanju institucionalnih i infrastrukturnih kapaciteta radi razvoja domaće privrede uz jasno opredjeljenje za podršku politici regionalne saradnje.

Izrazila je uvjerenje da postoji volja i obostrani interes za jačanje privredne saradnje Republike Srpske i Njemačke kao značajnog spoljnotrgovinskog partnera. Sastanku je prisustvovala i ambasador Njemačke u BiH, Kristijana Homan.