latinica  ћирилица
26/05/2017 |  09:35 | Autor: RTRS

Kajakaši prvog dana izborili dva finala

Prvog dana Svjetskog kupa u kajaku i kanuu sprint u Segedinu, oba reprezentativca Srbije koji su nastupili plasirali su se u finale u svojim kategorijama.
Kajakaši Srbije - Foto: RTS
Kajakaši SrbijeFoto: RTS

Vuk Radovanović  je obezbijedio mjesto u finalu direktno iz kvalifikacija u kategoriji KL2 na 200 metara, pošto je trku završio na trećem mjestu. Prvi je kroz cilj prošao Markus Mendi Svoboda iz Austrije, a drugi je bio Federiko Mankareli iz Italije. Finale u kategoriji KL2 vesla se sutra.

Arsen Arsenović koji se takmiči u kategoriji KL3, mjesto u finalu obezbijedio je kroz polufinale. Arsen je trku u kvalifikacijama završio na četvrtom mjestu pošto je 200 metara izveslao za 42.245 sekunde. Mesto u finalu izborio je osvajanjem prvog mjesta u polufinalu (42.806 ).

Finale u kategoriji KL3 vesla se takođe sutra.

Drugi Svjetski kup u Segedinu ujedno je i drugo izborno takmičenje za sastav seniorske reprezentacije koja će na Prvenstvu Evrope, koje se u julu održava u Plovdivu, braniti boje Srbije.

Danas prijepodne u kvalifikacijama će se nadmetati osmoro srpskih predstavnika, dok će u popodnevnom programu na start u kvalifikacijama takođe izaći osmoro srpskih kajakaša.

Izvor: B92