latinica  ћирилица
26/05/2017 |  12:56 | Autor: RTRS

Dačić demantovao - Skoplje nije zatražilo povlačenje Živaljevića

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić demantovao je navode pojedinih medija da je zvanično Skoplje zatražilo povlačenje savjetnika srpske ambasade Gorana Živaljevića iz Ambasade Srbije u Makedoniji.
Ivica Dačić - Foto: SRNA
Ivica DačićFoto: SRNA

"To su potpune neistine", rekao je Dačić, prenose beogradski mediji.

Dačić je kazao da se ambasador Srbije u Skoplju Dušanka Divjak Tomić odazvala pozivu makedonskog Ministarstva spoljnih poslova radi razgovora o prisustvu Gorana Živaljevića u Sobranju u noći kada je došlo do nasilja između građana i poslanika.

On je kazao da je razgovor Tomićeve u makedonskom Ministarstvu spoljnih poslova bio korektan i bez bilo kakvog pominjanja povlačenja Živaljevića ili protjerivanja, te bez uručivanja demarša srpskom ambasadoru.

Pozivajući se na svoja saznanja, makedonski mediji javili su ranije da je zvanično Skoplje zatražilo povlačenje Živaljevića.

Ambasador Srbije je na razgovor u makedonsko ministarstvo pozvana juče, a nakon tog razgovora novinarima je kazala da je sve u vezi sa slučajem Živaljevića "već rečeno".

Živaljević je ranije potvrdio da je pomenutog dana bio u Sobranju, ali zbog posla koji obavlja, odnosno da je posmatrao da li možda u nasilju učestvuju srpski državljani, navijači ili ekstremisti.

Izvor: Srna