latinica  ћирилица
26/05/2017 |  13:36 ⇒ 13:51 | Autor: RTRS

Zvizdić i Zinghamer o provođenju Reformske agende

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić upoznao je danas potpredsjednika Bundestaga Јohanesa Zinghamera o ostvarenom napretku u procesu evropskih integracija i provođenju Reformske agende u BiH.
Sastanak Zvizdić - Zinhamer - Foto: SRNA
Sastanak Zvizdić - ZinhamerFoto: SRNA

Pravi put za stabilnost i prosperitet BiH, te poboljšanje životnog standarda njenih građana su, kaže Zvizdić, integracije u EU, dalje provođenje Reformske agende, aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/, vladavina prava, jačanje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje, uz borbu protiv terorizma i korupcije.

Zvizdić je tokom sastanka u Sarajevu zahvalio Zinghameru na dosadašnjoj njemačkoj pomoći i posvećenosti reformskim procesima u BiH i istakao važnost nastavka podrške reformama u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Zinghamer je istakao da Bundestag osjeća posebnu povezanost sa BiH i da s velikim interesovanjem prati situaciju u ovoj zemlji, te da Njemačka prepoznaje izuzetno dobre rezultate koje je Savjet ministara BiH u protekloj godini ostvario u procesu evropskih integracija i stvaranju boljeg ekonomskog ambijenta.

Napominjući da Njemačka i dalje ostaje opredijeljena za pružanje podrške BiH na evropskom putu, on je pozvao vlasti u BiH da istraju u reformama koje vode jačanju ekonomije, stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, unapređenju vladavine prava, zaštiti građanskih i prava manjina, borbi protiv terorizma i korupcije.

Susretu Zvizdića i Zinghamera prisustvovala je njemački ambasador u BiH Kristijana Homan.

Izvor: Srna