latinica  ћирилица
26/05/2017 |  15:17 | Autor: RTRS

Crnadak: Spreman sam na saslušanje

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak obavijestio je danas članove Kolegijuma Doma naroda da je spreman da odgovori na sva pitanja povodom izvještavanja pojedinih medija o navodnom formiranju komisije za saslušanje ministra inostranih poslova.
Igor Crnadak - Foto: SRNA
Igor CrnadakFoto: SRNA

U dopisu upućenom članovima Kolegijuma Doma naroda, koji je prolsijeđen i medijima, Crnadak navodi da još nije zvanično obaviješten o formiranju ove komisije, ali da će on, kao i svi drugi državni službenici i zaposleni u MIP-u za koje se ukaže potreba, biti na raspolaganju da odgovore na sva pitanja o troškovima koje je napravilo ovo ministarstvo.

"Želim da vas obavijestim da i MIP BiH, od kako sam na njegovom čelu, insistira na punoj transparentnosti svog rada i da se sa posebnim uvažavanjem odnosi prema Parlamentarnoj skupštini BiH i svim aktivnostima njenih tijela, kao i poslanika i delegata pojedinačno", istakao je Crnadak.

On smatra da je svoju, kao i posvećenost institucije kojom rukovodi principu transparentnosti dokazao i redovnim sastancima sa Komisijom za budžet i finansije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a posljednji sastanak održan je 6. aprila.

Crnadak je od delegata zatražio razumijevanje prilikom utvrđivanja termina sastanka u narednom periodu s obzirom na određen broj dogovorenih bilateralnih obaveza.

Izvor: SRNA