latinica  ћирилица
26/05/2017 |  15:41 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

U subotu malo do umjereno oblačno (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti malo do umjereno oblačno vrijeme, sa povremenim sunčanim periodima i najvišom temperaturom do 24 stepena Celzijusa.

Malo do umjereno oblačno vrijeme ujutro će biti u svim krajevima, osim na jugu gdje će biti vedro. U centralnom planinskom pojasu od zapada do istoka očekuje se promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, sa maglom u kotlinama i oko rijeka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će u većini krajeva biti suvo vrijeme, uz mogućnost popodnevnih pljuskova u sjevernim i istočnim krajevima.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini umjerena bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkoga zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od sedam do 12 stepeni, u višim predjelima od tri stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19 do 24 stepena, na jugu oko 26 stepeni, a u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

U većini krajeva danas je bilo promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. I dalje postoje uslovi za kratkotrajne popodnevne pljuskove na sjeveru i istoku.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 14.00 časova: Bjelašnica dva, Ivan sedlo devet, Sokolac 11, Sarajevo 13, Bugojno i Srebrenica 14, Drvar i Zenica 15, Јajce, Livno, Tuzla i Zvornik 16, Bihać, Bijeljina, Gradačac i Sanski Most 18, Trebinje 19, Banjaluka, Doboj i Prijedor 20, Neum i Stolac 22 i Mostar 23 stepena Celzijusa.

Izvor: SRNA