latinica  ћирилица
26/05/2017 |  18:47 ⇒ 27/05/2017 | 10:28 | Autor: RTRS

Zašto je ministar saobraćaja Neđo Trninić ostao bez podrške SNSD-a? (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Opštinski odbor ove stranke u Bratuncu predstavlja glas razuma, i istinski glas srpskog naroda, s obzirom na lokalnu politiku DNS-a i SDS-a, koje su politički značaj dale Stranci demokratske akcije, koja je u manjini.
Neđo Trninić - Foto: SRNA
Neđo TrninićFoto: SRNA

Razočaran je ponašanjem ministra saobraćaja Neđe Trninića, koji je u ime DNS-a, u Bratuncu glavni čovjek za to što je ova stranka izabrala SDA, umjesto njih.

Trninić tvrdi da je Dodik o svemu pogrešno informisan. Poručuje da je DNS u ovoj opštini pobjednička stranka, i da sarađuje sa svima koji su spremni na to.

Sumnje nema, DNS, koalicioni partner na nivou Srpske, prevario je našu političku partiju u Bratuncu i otišao u neku drugu većinu, jasan je stav prvog čovjeka SNSD-a Milorada Dodika. Najavio je ozbiljan razgovor sa koalicionim partnerom i poručio - nije pošteno da budemo zajedno u predizbornoj kampanji i podržimo njihove kandidate, a oni nas na kraju prevare.

- Zamislite te lokalne politike koje dozvoljavaja da SDA, koja je u političkoj manjini, ima najveći politički značaj, a to su mu dali SDS i DNS samo da bi oni imali neku malu korist u tom smislu, kaže Dodik.

Prozvani Trninić tvrdi da je riječ o nesporazumu i da je Dodik pogrešno informisan od njihovog opštinskog odbora. Kaže, da već duže vrijeme ne cvjetaju ruže na relaciji DNS - SNSD u Bratuncu.

- DNS je u Bratuncu pobjednička stranka i sarađujemo sa svim strankama koje su spremne na saradnju. Ne znam da to može biti razlog, ali ako je to, onda sam ja bez riječi, ističe Trninić.

OFF: Јasno se vidi da nivo zastupljenosti kadra na republičkim funkcijama, koje postoje u Bratuncu, nije adekvatan, kaže Dodik. Poručuje da je DNS izvršio monopol i obećava da će to biti promijenjeno.

Mora da se ispoštuje koalicioni dogovor, a to je 65 odsto SNSD-u, 20 DNS i 15 SP.

- Mi ne možemo više da smatramo da je naš partner Neđo Trninić, koji je ovdje u ime DNS-a glavni čovjek, tako da će naša podrška za ono što jeste - ministar u Vladi Srpske - biti uskraćena,k ategoričan je Dodik.

- Sve u životu što sam radio, mislim da sam radio odgovorno i čestito i da imam dobre rezultate, pa i kao ministar. Ako se ocjieni da sam ja smetnja nekim koalicionim odnosima, a ja sam inače disciplinovan, ja ću to u svakom slučaju prihvatiti, kaže Trninić.

Dodik je uvjeren kako će se politička situacija u Bratuncu ubrzo promijeniti i da će SNSD imati podršku dovoljnog broja odbornika, kako bi se postavilo i pitanje povjerenja načelniku ove opštine.