latinica  ћирилица
26/05/2017 |  21:24 | Autor: RTRS

Amerikanci traže da se Tramp izvini Markoviću

Nakon što su mediji objavili vijest da je američki predsjednik Donald Tramp odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića prilikom obilaska novog sjedišta NATO-a u Briselu, američki građani su pokrenuli peticiju kojom traže da se Tramp izvini Markoviću, prenijela je RTCG.
Donald Tramp - Foto: Screenshot/YouTube
Donald TrampFoto: Screenshot/YouTube

Peticija je pokrenuta na portalu "We the people", a da bi ona bila dostavljena Bijeloj kući do 24. juna, potrebno prikupiti 100.000 potpisa.

Si-En-En je objavio tekst sa videom "Pogledajte kako je Tramp odgurnuo premijera u stranu", dok je Bi-Bi-Si naveo da se Tramp progurao pored premijera Crne Gore.

Si-En-En navodi da je Tramp imao još čudnih momenata u Briselu, uključujući i čudno rukovanje sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

Istovremeno, portal Bazfid organizovao je anketu. Skoro svi čitaoci tog portala, njih 95 odsto, smatraju da je Tramp namjerno odgurnuo Markovića.

U peticiji koju su pokrenuli američki građani traži se od Trampa da uputi pismeno izvinjenje Markoviću.

"Ovo je sramota za naš narod i užasan čin pred šefom države, i svim članicama NATO-a. Tramp mora odmah da se izvini svim članicama NATO-a za svoje ponašanje", navodi se u peticiji.

Video na kojem se može vidjeti kako Tramp odguruje Markovića postao je vrlo popularan na društvenim mrežama, a korisnici su uglavnom ismijali američkog predsjednika, prenijela je RTCG.

Inače, američki Komedi central objavio je rano jutros satirični video u kome Tramp drži konferenciju za novinare u sjedištu NATO-a, a prije toga se gura do svog mjesta riječima: "Izvinite, sklonite mi se s puta. Amerika ide prva".

Portparol Bijele kuće Šon Spajser rekao je da nije vidio snimak, ali da pretpostavlja da je Tramp samo išao na svoje predodređeno mjesto, prenio je Rojters.

Neimenovani zvaničnik Bijele kuće rekao je za Politiko da izgleda da je Tramp potapšao Markovića po ruci, ocjenjujući da je to bio usputni pozdrav.

Marković je sinoć rekao da je prirodno da predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, bude u prvom redu na sastanku šefova država.

Izvor: Tanjug