latinica  ћирилица
27/05/2017 |  12:19 ⇒ 20:56 | Autor: RTRS

Banjaluka- Počeo Međunarodni plivački miting (VIDEO)

Oko 400 takmičara iz 36 klubova iz Republike Srpske, BiH, zemalja bivše Јugoslavije, te Italije, Letonije i Kanade učestvuje na 10. Međunarodnom plivačkom mitingu koji organizuje Plivački klub Olimp iz Banjaluke.
Plivački miting Banja Luka - Foto: RTRS
Plivački miting Banja LukaFoto: RTRS

Prvi takmičarski dan na Međunarodnom plivačkom mitingu "Banjaluka open 2017" obilježila su svojica sjajnih plivača iz Srbije - Velimir Stjepanović i Čaba Silađi.

Silađi je postao novi stari rekorder u disciplini 100 metara prsnim stilom jer je ovu dionicu isplivao za 1 minut jednu sekundu i 42 stotinke što je ujedno i rekord ovog mitinga i njegovo najbolje vrijeme ove sezone.

Stjepanović je dominirao u disciplini 200 metara slobornim stilom u vremenu 1 minut 49 sekundi i 26 stotinki čime je popravio vlastiti rekord ovog mitinga.

Takmičenje će biti nastavljeno sutra kada su na programu finalne trke.

Radojičić svečano otvorio plivački miting

U ime Grada Banjaluka dobrodošlicu takmičarima poželio je gradonačelnik Igor Radojičić koji je i svečano otvorio manifestaciju.

"Grad Banjaluka je uvijek podržavao ovakve manifestacije. Vrlo smo srećni što imamo takmičare koji u kontinuitetu već generacijama ostvaruju najbolje rezultate kao što su Željko Panić, Mihajlo Čeprkalo i Nikola Bjelajac. Mi kao grad podržavamo sportove na vodi, a naročito najmlađe sportiste. Već od naredne školske godine organizovaćemo poseban program za neplivače iz kojeg ćemo, nadam se, jednog dana dobiti šampione", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio Plivački miting "Banjaluka open" (Foto: RTRS)

Dvodnevni miting koji organizuje Plivački klub Olimp okupio je plivače koji su osvajači medalja na velikim takmičenjima ili su bili finalisti velikih takmičenja, poput Velimira Stjepanovića i Čabe Silađija.

Takođe, tu su i plivači koji su ispunili normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpašti u julu, među kojima su i Nikola Bjelajac, Adi Mešetović i Mihajlo Čeprkalo. Kako je ovaj miting u kalendarima evropske i svjetske federacije, svi učesnici, koji nemaju normu za Budimpeštu, imaju priliku da je ostvare.

Svečano otvaranje plivačkog mitinga (Foto: RTRS)

Organizaciju ovog takmičenja podržali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Banjaluka.

Radio-televizija Republike Srpske je generalni medijski pokrovitelj.