latinica  ћирилица
28/05/2017 |  13:12 ⇒ 29/05/2017 | 13:07 | Autor: RTRS

SDS izabrao Glavni odbor (VIDEO)

Skupština SDS-a izabrala je u Bijeljini novi Glavni odbor od 72 člana, koji će biti dopunjen sa još 18 članova po izboru predsjednika stranke.
Bijeljina - SDS - Foto: SRNA
Bijeljina - SDSFoto: SRNA

U proširenom Glavnom odboru mjesto će, bez prava odlučivanja, imati i predsjednici opštinskih odbora i izabrani funkcioneri.

Priznajući da u SDS-u postoje tri struje za koje je rekao da ih je bolje nazvati političkim grupacijama, predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je da stranka nema problem s tim.

"Mi u stranci nemamo problem, mi imamo SDS u kojoj postoje različiti pogledi, ali svi ti pogledi, kada se saberu, idu u jednom pravcu. Dakle, nemamo problem sa politikom stranke i to smo danas i pokazali", istakao je Govedarica.

Nakon izborne sjednice Skupštine SDS-a, potvrdio je da odnosi sa Ognjenom Tadićem, koji se danas nije pojavio na sjednici, nisu na viskom nivou, dok je za istup Dragana Mektića o tajkunizaciji stranke rekao da je bespotreban, ali da će mu biti ponuđeno mjesto u Glavnom odboru stranke.

"Nekada kada se naljuti na određene procese u stranci Mektić zna da napravi jedan odnos sa svojim kolegama koji je možda bespotreban. Mi njega znamo kao i vi. Riječ je o jednom velikom borcu za ljudska prava, borcu za pravdu i vladavinu prava i ja očekujem od gospodina Mektića da dobro razmisli i ima moj poziv za imenovanje u Glavni odbor", rekao je Govedarica.

Komentarišući previranja u prnjavorskom SDS-u nakon izjave Dragana Mektića da u SDS, ulaze ljudi vrlo sumnjivog morala, za koje je opštepoznato da su se enormno obogatili švercom tokom rata, predsjednik Opštinskog odbora Nemanja Vasić rekao je da ne očekuje osipanje članstva u stranci, a da je Siniša Gatarić, kako je rekao, svjestan da treba da bude nešto pasivniji u organima stranke.

"Dragan Mektić je pismeno dao ostavku na članstvo u opštinskom odboru, ali ostaje član stranke. Dalje nismo imali nekakve kontakte s njim niti smo imali nekakve probleme, a da li će on na nivou SDS-a vući određene poteze ja stvarno ne znam", istakao je Vasić.

Dragan Mektić danas nije bio dostupan za komentar. Iako je stranku prije nekoliko dana napustio bivši istaknuti član Božidar Vasić, a prije njega i Nenad Stevandić, Zlatko Maksimović, Slavko Dunjić, Simuna Žakula, članovi Skupštine stranke danas su se, barem javno, zaklinjali na jedinstvo.

 Skupština je danas donijela i Deklaraciju o stvaranju preduslova za napredak i razvoj u Republici Srpskoj.