latinica  ћирилица
29/05/2017 |  17:16 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

Komisija za finansije i budžet - Revizorski izvještaj BHRT dostaviti Tužilaštvu BiH

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojila je danas u Sarajevu Izvještaj o finansijskoj reviziji BHRT za 2015. godinu uz zaključak kojim se od Kancelarije za reviziju institucija traži da ovaj izvještaj u najkraćem roku dostavi Tužilaštvu BiH.
Sarajevo - Parlament BiH - Foto: RTRS
Sarajevo - Parlament BiHFoto: RTRS

Ovaj zaključak biće upućen Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Komisija je primila k znanju informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o stanju u području deminiranja s Akcionim planom za realizovanje preporuka i zaključaka povodom revizorskog izvještaja učinka o temi "Efikasnost sistema deminiranja u BiH" i informaciju Ministarstva bezbjednosti BiH u vezi s realizacijom preporuka i zaključaka povodom revizorskog izvještaja revizije učinka o temi "Aktivnosti institucija BiH za sprovođenje zaštite i spasavanja u prirodnoj ili drugoj nesreći".

Komisija je zaključila da od Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zatraži da se navedene informacije upute Zajedničkoj komisiji za odbranu i bezbjednost BiH na dalje postupanje.

Komisija za finansije i budžet prihvatila je Finansijski izvještaj Kancelarije za reviziju institucija BiH za period od 1. januara do 31. marta ove godine.

Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za prošlu godinu nije primljena k znanju, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Izvor: Srna