latinica  ћирилица
30/05/2017 |  10:57 ⇒ 12:14 | Autor: RTRS

Vučić: Vlada očuvala državne i nacionalne interese na Kosmetu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije tokom mandata uspjela da očuva državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji i da je racionalnom i razumnom politikom omogućila razvoj zemlje.
Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot/YouTube
Aleksandar VučićFoto: Screenshot/YouTube

Vučić je, na posljednjoj konferenciji za novinare koju je održao kao premijer, rekao da duguje zahvalnost građanima Srbije što su bez obzira na teško nasljeđe i katastrofalne poplave koje su zadesile zemlju 2014. godine, pružili podršku Vladi, što za rezultat ima odličan rast industrijske proizvodnje i smanjenje ukupnog javnog duga.

"Radio sam najbolje za Srbiju. Možda se to nekom nije svidelo. Zbog toga sam ponosan i nikog se ne stidim. Zahvalan sam svim ministrima koji su pokazali veliku energiju i aktivizam", kaže Vučić.

On je istakao da budućoj Vladi Srbije ostavlja "dobru kasu" i naglasio da vjeruje da će i naredni saziv nastaviti disciplinovano i predano da gradi zemlju uz ulaganja u namjensku industriju, vojsku, policiju, ali i kulturu i obrazovanje.

Vučić je rekao da je uvjeren da će strateški cilj Srbije i u budućnosti ostati EU, uz očuvanje dobrih veza sa Kinom, Rusijom, ali i SAD.

On je istakao da je njegova poruka onima koji dolaze nakon njega da vjeruju u sebe i u Srbiju.

"Vjerujem da će Srbija biti dobro mjesto za život", poručio je Vučić.

NOVA VLADA SRBIЈE BIĆE POZNATA DO 20. ЈUNA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će građanima Srbije imena novog premijera i članova nove Vlade Srbije biti poznata do 20. juna.
Vučić je na posljednjoj konferenciji za novinare u svojstvu premijera rekao da će na njegovoj inauguraciji, koju je najavio za 23. jun, moći da primi cijelu Vladu.

Govoreći o tome ko će biti novi premijer Srbije, Vučić je ponovio da odluku još nije donio i da postoje tri opcije.

Јedna od opcija je, kaže on, da to bude neko iz Srpske napredne stranke čiji je predsjednik, druga je da to bude Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije, a treća opcija da se odluči za nestranačku ličnost.

"Nisam odlučio, inače bih vam rekao. Ići ćemo u Skupštinu Srbije između 12. i 18. juna", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbiji predstoji promjena Ustava i da će na tome raditi kao predsjednik Srbije, u slučaju da postoji društveni konsenzus svih, a nikako "protiv volje naroda".

"Promena Ustava je pitanje gde i kako vidite Srbiju u narednih 20 do 30 godine, a ne gde vidite sebe u naredne dve ili tri godine. Ako može, promena Ustava će da se radi uz društveni konsenzus, ali neće biti rađena protiv narodne volje", naglasio je Vučić.

Izvor: SRNA