latinica  ћирилица
30/05/2017 |  14:01 ⇒ 14:04 | Autor: RTRS

Turnir prijateljstva od 6. do 11. juna u etno selu Stanišić

Četvrti po redu Turnir prijateljstva, koji okuplja najbolje fudbalske ekipe iz regiona, biće održan od 6. do 11. juna na terenima etno sela "Stanišići".
Turnir prijateljstva (foto: PR tim Turnira prijateljstva) -
Turnir prijateljstva (foto: PR tim Turnira prijateljstva)

Turnir prijateljstva je nastao sa idejom da na jednom mestu okupi najtalentovanije mlade igrače iz celog regiona, a sa ciljem da im omogući da se međusobno druže, da se takmiče i provjere gdje se nalaze u odnosu na konkurenciju.

I kao takav jedinstven je u regionu.

Kao i prethodne godine, na Turniru prijateljstva će učestvovati 16 ekipa sastavljenih od igrača do 16 godina (igrači rođeni 2001. godine i mlađi). Timovi će biti podijeljeni u 4 grupe:

A grupa: Crvena zvezda, RNK Split, Olimpija Ljubljana, Borac Banja Luka

B grupa: Partizan, Rijeka, Sloboda Tuzla, Budućnost Podgorica

C grupa: Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar, Spartak Subotica

D grupa: Vojvodina, Osijek, Sarajevo, Vardar

Minulih godina, posebnu dimenziju Turniru prijateljstva dali su legendarni fudbalski asovi koji su se družili sa učesnicima i podržali čitavu ideju. Među njima su bili: Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Momčilo Moca Vukotić, Ivan Gudelj, Goran Bunjevčević, Husref Musemić, Radmilo Mihajlović, Srećko Katanec, Savo Milošević, Mitar Mrkela, Branko Brnović, Marijan Vlak, Refik Šabanadžović, Vladimir Petrović Pižon, Ivan Tomić, Ilija Petković i mnogi drugi.

I ove godine, organizatori obećavaju, da će se nastaviti sa tom praksom i da će učesnici turnira imati priliku da upoznaju asove koji su pisali istoriju fudbala u regionu.