latinica  ћирилица
30/05/2017 |  15:53 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Burno u SO Bratunac, prekinuta sjednica (VIDEO)

Sjednica Skupštine opštine Bratunac prekinuta je danas zbog, kako je istaknuto, nediscipline i nepostojanja uslova za rad. S druge strane opozicija koju predvodi SNSD, tvrdi da je sjednica prekinuta jer trenutna vlast više nema većinu.
SO Bratunac - Foto: RTRS
SO BratunacFoto: RTRS

Bahatost, lakrdija, iznošenje prljavog veša i najave krivičnih prijava - u najkraćem danas su obilježili rad SO Bratunac. Iz SNSD-a optužuju bratunački DNS da je izdao srpske interese, jer je u koaliciji sa SDA.

- DNS, koji nas je naročito razočarao, SNS i načelnik su sve učinili da ne naprave većinu, već su SDA dali da formira većinu. DNS je koalicioni partner koji nas je izdao - tvrdi Slavica Јovanović, SNSD.

Istom mjerom odgovaraju i iz DNS-a. Optužuju Јovanovićevu da je direktno radila u korist SDS-ovog kanddata za načelnika opštine Bratunac, na prethodnim lokalnim izborima.

- Mi smo imali koalicioni sporazum sa SNSD-om 15 dana pred izbore, ali je predsjednica Јovanovićeva radila u korist SDS-a i načelnika - tvrdi Boris Trninić iz DNS-a.

Prije prekida sjednice, odbornici većine koju čine DNS, SDA, SNS, NDP i jedan odbornik SDS-a, donijeli su zaključak o pokretanju krivične prijave protiv predsjednice OO SNSD-a Slavice Јovanović i predsjednice Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa Obrenke Slijepčević, jer su, kako je istaknuto, zloupotrijebile službeni položaj.

Smatraju ih odgovornim za narušavanje međuljudskih odnosa u lokalnoj skupštini. Iz opozicije odgovrajau da je to potez očajnika i najavljuju nove prijave nadležnim organima.