latinica  ћирилица
30/05/2017 |  16:40 | Autor: RTRS

Banjaluka: Sandić obišao radove na modernizaciji Bulevara u naselju Borik

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve u banjalučkoj gradskoj upravi Slaviša Sandić posjetio je danas mjesto izvođenja radova na modernizaciji Bulevara Živojina Mišića u naselju Borik, koji se obavljaju u okviru investicionog održavanja saobraćajnica.
Banjaluka - Foto: Screenshot
BanjalukaFoto: Screenshot

"U toku je dizanje starog sloja asfalta, nivelisanje terena i po potrebi nivelisanje šahtova, te apelujem da svi vozači imaju strpljenja i razumijevanja zbog otežanog odvijanja saobraćaja tokom radova", rekao je Sandić novinarima.

On očekuje da ova saobraćajnica bude gotova do kraja sedmice, te izrazio nadu da će se sa izvođačem radova dogovoriti da asfalt bude postavljen u nedjelju, kada je najmanja frekvencija saobraćaja.

Osim ove saobraćajnice, doda je on, u okviru investicionog održavanja, biće obnovljen kolovoz u dijelovima ulica Đede Kecmanovića, Srpskih ustanika, Tešana Podrugovića, Ponirske, te Anke Drakulić, Braće Podgornika, Srpskih rudara, Ranka Šipke i Јovice Savinovića.

"Izvođač radova je preduzeće `Kozaraputevi`, a ukupna vrijednost ugovorenih radova je 526.447 KM", rekao je Sandić.

Govoreći o započetim radovima koji se obavljaju u okviru investicionog održavanja "Zelenog mosta" u naselju Obilićevo, Sandić je istakao da su, nakon što je otkrivena konstrukcija, utvrđena znatna oštećenja mosta.

"Preporuka Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju jeste da se motorni saobraćaj na `Zelenom mostu` potpuno zabrani. Međutim, naša je procjena da bi to izazvalo ogromne saobraćajne gužve i radimo na pronalaženju rješenja da se izvrše hitne intervencije po preporukama Instituta da bi most bio u funkciji što prije u onakvom kapacitetu kakvom je bio do sada", pojasnio je Sandić.

On je ocijenio da je nova situacija nametnula obavezu da se obnova "Zelenog mosta" uzme kao prioritet, eventualno već naredne godine, ukoliko se obezbijede budžetska sredstva, da bi se izgradio most u punom profilu sa dvije saobraćajne trake i pješačkim stazama.

"Time bi, u saobraćajnom smislu, imalo efekta povezivanje istočnog i zapadnog tranzita, a riješili bismo velika saobraćajna opterećenja", rekao je Sandić.

Izvor: Srna