latinica  ћирилица
13/06/2017 |  14:34 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Banjaluka: Krajem juna počinje izgradnja tržnog centra "Delta siti"

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je danas da će 29. juna u ovom gradu početi izgradnja tržnog centra "Delta siti", beogradske kompanije "Delta holding", u šta će biti uloženo 60 miliona evra.
Počinje gradnja Delta sitija"  (Foto:nezavisne.com) -
Počinje gradnja Delta sitija" (Foto:nezavisne.com)

Radojičić je naveo da je ovo kapitalni projekt, od kojeg će grad imati višestruku korist. Prema njegovim riječima, neposredan finansijski efekat biće kroz naknadu za uređenje građevinskog zemljišta i rentu.

 "Riječ je o velikom ulaganju od oko 60 miliona evra u tržni centar koji će biti smješten na Banjalučkom polju na prostoru od oko 60.000 metara kvadratnih, gdje će nekoliko stotina radnika pronaći zaposlenje. Osim toga, biće angažovana domaća radna snaga, tako da će i u fazi gradnje domaći građevinari imati mogućnost da se zaposle i da do novembra naredne godine, do kada je planiran rok za završetak radova, zarađuju i rade na jednom od kapitalnih projekata", istakao je Radojičić.

Kada je riječ o poslovima iz oblasti prostornog uređenja, Radojičić je naglasio da je u proteklih šest mjeseci u nadležnom Odjeljenju ostvaren značajan napredak, jer su urađene dvije reorganizacije, s ciljem da se ubrza rad sa predmetima, smanji čekanje i poveća broj akata koji se donose u odjeljenju.

"Otvoren je veliki broj regulacionih planova po različitim osnovama, od centra grada pa nadalje, a pripremamo se i za izradu Urbanističkog plana, gdje bi trebalo formirati novi savjet i otvoriti novu javnu nabavku, za koju su u budžetu grada planirana sredstava od više od 500.000 KM", naveo je Radojičić.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević precizirao je da je u prvoj polovini ove godine ostvaren prihod veći za 61 odsto, da je izdato 120 građevinskih dozvola, završeno 340 predmeta iz procesa legalizacije i doneseno 17 odluka o izmjeni regulacionih planova.

Izvor: SRNA