latinica  ћирилица
13/06/2017 |  15:20 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Narodna osnovna škola u Srebrenici obilježava 130 godina postojanja (VIDEO)

Narodna osnovna škola u Srebrenici počela je sa radom školske 1886/87. godine. Danas je obilježena 130. godišnjica postojanja..
Osnovna škola u Srebrenici - Foto: RTRS
Osnovna škola u SrebreniciFoto: RTRS

Učenici su pripremili bogat kulturni i zabavni program, a u školi je otvorena i izložba njihovih radova.

Kroz školske klupe Prve osnovne škole u Srebrenici prošle su desetine hiljada učenika koji su postali dobri i vrijedni ljudi, poljoprivrednici, ljekari, inženjeri. Marica Milosavljević učenica je generacije u godini u kojoj se slavi jubilej škole.

- Iskreno, naravno da sam srećna, ali to su sve nijanse, svi smo mi u razredu bili dobri i sv smo se trudile, i samo su nijanse odredile i označile đaka generacije. Učinilo mi se da je ovih devet godina tako brzo prošlo, kad sam bila prvi razred stvarno sam mislila da će ovo da traje dugo, kad pogledate kao da sam juče bila prvi razred i prvi dan škole - izjavila je učenica generacije Marica Milosavljević.

Povodom 130 godina postojanja osnovne škole u Srebrenici, danas je predstavljen i najnoviji broj učeničkog lista "Osnovac". Јubilarna 130. godišnjica bila je veoma uspješna za ovu školu.

- Pa bilo je uspjeha, godina je bila duga, radilo se, pripremalo se, u maju mjesecu, aprilu, martu kad su takmičenja, uglavnom učestvujemo iz svih predmeta i ti uspjesi su za sada na opštinskom nivou. Moram reći da uživamo podršku i mnogih organizacija i institucija u gradu, lokalne vlasti, načelnika opštine - naglasio je direktor Prve osnovne škole Srebrenica Dragi Јovanović.

Škola je do 1999. godine nosila ime "Narodni heroj Mihajlo Bjelaković", a potom "Petar Petrović Njegoš". Od 2012. nosi današnji naziv. Osnovna škola u Srebrenici ukupno ima 31 odjeljenje i 435 učenika.