latinica  ћирилица
13/06/2017 |  15:30 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Mještani Ravne Strane kod Kalinovika pokušavaju da riješe problem puta (VIDEO)

Ravne Strane kod Kalinovika jedno je od najstarijih sela na prostoru Hercegovine.
Put -
Put

Iako je prije nešto više od pola vijeka u njemu živjelo preko 500 stanovnika nikad nisu imali odgovarajuću putnu komunikaciju. Danas mještani i oni koji su rođeni ovdje udruženim snagama pokušavaju da konačno riješe problem puta.

U Ravnim Stranama trenutno živi desetak stanovnika mahom starijih koji se bave stočarstvom. Makadamski put je prošao kroz selo šezdesetih godina prošlog vijeka. Za seljane novi put bio bi žila kucavica jer bi se,kažu, sa asfaltom vratili i ljudi. 

- E kad bi se put popravio odnosno napravio asfaltirao, bilo bi više zainteresovanih - rekao je Momčilo Vujović.

Mnogi su odavde trbuhom za kruhom otišli u nepoznato, danas kao ljudi koji su zagazili u 7 deceniju života rado bi se vratili korijenima, a sa njima bi se vratila i omladina. Za to je potrebno dva kilometar asfalta. Kosta i Brano, incijatori ideje o asfaltiranju, kažu da bi se među prvima vratili. 

- Ugrubo, koliko smo mi računali treba nam 45.000 maraka. Mi smo smislili i da malo imućniji počnu sa 500 maraka po zaposlenom odnosno koliko ko može, nikome nije određeno - istakao je Kosta Vuković.

- Bio sam jesenas ovdje na groblju i vidio da je put potreban. Taj bi asfalt dobro došao svima - izjavio je Brano Kovač.

Opština Kalinovik im je već obećala da će pomoći određenim finansijskim sredstvima, a oni se nadaju da će u toku ljeta uspjeti u svojoj zamisli i vratiti stanovnike u ovo selo.