latinica  ћирилица
14/06/2017 |  12:54 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Istočna alternativa: Cilj izmjena Krivičnog zakona BiH je progon Srba

Cilj izmjena Krivičnog zakona BiH jeste da nestane Srba i Republike Srpske kao konstitutivnih dijelova BiH i donošenje tog sramnog zakona mora biti spriječeno, poručeno je iz Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske.
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

Iz Udruženja navode da bi srpski predstavnici, koji bi eventualno glasali za njegovo usvajanje, bili najveći izdajnici svog naroda i rušioci Srpske jer bi predložene izmjene Krivičnog zakona koje je prihvatio Savjet ministara BiH dovele do novog progona Srba i definitivnog etničkog čišćenja srpskog naroda iz BiH.

Poručuju da ne smije biti prihvaćen zakon o zabrani negiranja genocida u BiH jer bi to dovelo do žestokog obračuna sa onima koji se bore za dokazivanje istine o ratu na ovom prostoru i traže pravdu za hiljade srpskih civila za čija ubistva niko nije odgovarao.

"Taj zakon bi doveo do progona Srba i svih slobodoumnih ljudi iz BiH, koja bi se tim zakonom pretvorila u opštu sudnicu i logor za srpski narod nad kojim su počinjeni stravični zločini u dva posljednja rata, a za koje niko nije odgovarao zbog pristrasnosti, opstrukcije i donošenja sudskih odluka pod političkim uticajem svjetskih moćnika, odnosno Zapada", rekao je predsjednik Udruženja Vojin Pavlović.

On ističe da je cilj bošnjačkih političkih struktura da, donošenjem izmjena Krivičnog zakona BiH, za sve zločine u posljednjem ratu odgovaraju Srbi, da se spriječi dokazivanje istine i revizije pojedinih pristrasnih sudskih presuda za šta postoje brojni dokazi, kao što je iznošenje mnogih dokaza o događajima i zločinima u Srebrenici koji demantuju presudu Haškog tribunala o počinjenom genocidu.

"U sudskoj praksi je poznato da se mnoge sudske presude ponište nakon više godina ili decenija kada se dođe do dokaza koji obaraju tvrdnje optužbe i demantuju činjenice utvrđene na netačnim dokazima. Smatramo da će se to desiti i sa presudom Haškog tribunala o počinjenom genocidu u Srebrenici", tvrdi Pavlović.

On kaže da "Istočna alternativa" smatra da predloženim izmjenama Krivičnog zakona Bošnjaci po svaku cijenu žele da spriječe iznošenje bilo kakve sumnje i činjenica koje su suprotne sa tom haškom presudom, za čiju reviziju postoji opravdanost jer su brojni međunarodni predstavnici koji su u to vrijeme bili u BiH iznijeli podatke i svjedočenja i otvoreno negiraju da je počinjen genocid.

Izvor: SRNA