latinica  ћирилица
14/06/2017 |  14:25 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

SAD: Pucnjava na terenu za golf, pogođen političar

Šef poslaničke grupe reublikanaca u američkom Kongresu Stiv Skalis je u stabilnom stanju poslije ranjavanja u pucnjavi na terenu za bejzbol kod Vašingtona i podvrgnut je operaciji, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je napadač koji je otvorio vatru na republikance u Aleksandriji podlegao povredama zadobijenim tokom pucnjave.

"Napadač je podlegao povredama", rekao je Tramp.

Naoružana osoba pucala je na republikanske članove Kongresa na sportskom terenu u Aleksandriji, nedaleko od glavnog grada SAD, i ranila nekoliko ljudi, a potom je privedena, rekli su policijski zvaničnici i očevici.

Napadač iz Aleksandrije u američkoj državi Virdžiniji identifikovan je kao DŽejms Hodžkinson iz Ilinoisa, rekli su bezbjednosni zvaničnici.

Hodžkinson /66/ je otvorio vatru na republikanske članove Kongresa na sportskom terenu u Aleksandriji, nedaleko od glavnog grada SAD, i ranio nekoliko ljudi, a potom je priveden, rekli su policijski zvaničnici i očevici.

Pet osoba prebačeno je u bolnicu, a među njima su dvojica policajaca.

Predsjednik SAD Donald Tramp napisao je na "Tviteru" da je Skalis "teško povrijeđen", ali da će se "potpuno oporaviti".

Skalis, predstavnik Luizijane, je treći republikanac po rangu u Predstavničkom domu.

Poslanik Mo Bruks iz Alabame rekao je da je napadač bijelac i da je bio naoružan puškom.

"Mora da je ispaljeno 50 do 100 metaka. Čuo sam Stiva Skalisa kako viče nedaleko od druge baze. Bio je pogođen", rekao je Bruks, koji je potom pomogao ranjenom kongresmenu.

Republikanski senator DŽef Flejk rekao je Ej-Bi-Siju da je Skalis pogođen u kuk.

Republikanski poslancii imali su jutarnji trening povodom godišnje utakmice bejzbola protiv članova Demokratske stranke, koja je trebalo da bude odigrana sutra.

Izvor: SRNA