latinica  ћирилица
15/06/2017 |  12:13 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

Bijeljina: Obilježen Svjetski dan borbe protiv narkomanije (VIDEO)

Članovi Sekcije za borbu protiv zavisnosti Srednje medicinske škole u Bijeljini, posljednjeg dana škole obilježili su Svjetski dan borbe protiv narkomanije. U velikoj sali Centra za kulturu u Bijeljini organizovali su predstavu u kojoj su ukazali da se opijati nalaze svuda oko nas i da je vrlo lako postati zavisnik ako nismo dovoljno upoznati sa opasnostima koje oni mogu izazvati.
Svjetski dan borbe protiv narkomanije - Foto: RTRS
Svjetski dan borbe protiv narkomanijeFoto: RTRS

Sekcija Borbe protiv bolesti zavisnosti u Srednjoj medicinskoj školi u Bijeljini, funkcioniše već godinu dana. Pored brojnih aktivnosti koje su sproveli u toku godine, da bi učenike upoznali o brojnim opasnostima koje vrebaju, posljednjeg dana škole obilježili su svjetski dan borbe protiv narkomanije, koji se obilježava 26. juna.

Profesorica Olivera Stevanović smatra da zdrav način razmišljanja trebaju usvojiti svi, posebno omladina.

- Učim ih kako da prepoznaju narkomana, kako da se zaštite od narkotika, šta su narkotici, koja su njihova štetna dejstva, i šta kao kompletno društvo da radimo da bi nam stasala jedna zdravija populacija - ističe ona.

Učenici su poslali jasnu poruku - medicinari imaju obavezu da šire svijest o zdarvom životu, lišenom zavisnosti bilo kojeg oblika.

- Јa sam prije svega učenik medicinske struke i onaša snova je primarna zdravstvena zaštita- da prosvjećujemo naše stanovništvo, pogotovo mlade ljude o tome da ne koriste opojne supstance, da ne koriste ni cigarete ni alkohol, jer prije svega to loše utiče na njihov organizam i može dovesti do bolesti zavisnosti, tako da oni više ne gospodare tim porocima već ti poroci počinju da gospodare njima - kaže Mile Simić, predsjednik sekcije.

Ističu da omladina drogu počinje uzimati iz čiste radoznalosti i viška vremena.

Obilježavanje svjetskog dana borbe protiv narkomanije članovi ove sekcije završiće 26. juna kada će na glavnom gradskom trgu u Bijeljini, dijeliti promotivni materijal i upoznavati svoje sugrađane o tom društvenom problemu.