latinica  ћирилица
15/06/2017 |  16:27 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Zvornik: Rekonstrukcija OŠ "Sveti Sava" (VIDEO)

U okviru projekta "Energetska efikasnost" počela je rekonstrukcija zvorničke Osnovne škole "Sveti Sava". Vrijednost radova je milion i šest stotina hiljada maraka.
Obnova škole - Foto: RTRS
Obnova školeFoto: RTRS

Osnovna škola "Sveti Sava" dobiće potpuno nov izgled. U okviru projekta biće uređena fasada na oba objekta škole, postavljena nova stolarija, i ne samo to.

- Mijenjaju se oba krova, radi se rekonstrukcija centralnog grijanja, zatim unutra u objektu se vrši rekonstrukcija kompletne rasvjete, ističe Radomir Petrović, direktor škole.

Sve navedeno obezbijediće daleko bolje uslove za učenike, a istovremeno, ostvariće se ušteda električne energije od 30% na godišnjem nivou.

Predviđeno je da radovi budu završeni za četiri mjeseca.

Učenike je obradovala ova vijest i sretni su što će im škola biti ljepša ali i toplija zimi. Kažu da će ove promjene dosta doprinijeti radu učenika i da će se učenici osjećati sigurnije.

Rekonstrukcija centralne osnovne škole nastavak je infrastrukturnog razvoja Grada, ističu u Gradskoj upravi.

- U posljednjih osam godina preko 5,5 miliona smo uložili u obrazovanje. Lokalna zajednica i dalje će zauzeti kurs ulaganja u obrazovanje, navodi Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

U okviru projekta biće rekonstruisan i objekat Osnovne muzičke škole "Vojin Komadina".