latinica  ћирилица
15/06/2017 |  17:22 | Autor: RTRS

Neophodno podržati nastavak reformi

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson konstatovali su danas u Sarajevu da je neophodno podržati nastavak reformskog procesa u BiH sa naglaskom na potrebu ulaganja dodatnog napora u borbi protiv korupcije i oblasti medija.
Igor Crnadak - Foto: RTRS
Igor CrnadakFoto: RTRS

Crnadak i Ferguson su razgovarali o bilateralnim odnosima i posebno se osvrnuli na održavanje Drugog investicionog biznis foruma u Londonu u septembru mjesecu.

Crnadak je tokom razgovora britanskom ambasadoru prenio izraze dubokog saučešća povodom jučerašnjeg katastrofalnog požara u Londonu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Ministar inostranih poslova BiH danas se sastao i sa italijanskim ambasadorom u BiH Nikolom Minasijem sa kojim je razgovarao o pripremama za samit o zapadnom Balkanu, koji će u julu biti održan u Trstu.

Tokom susreta je bilo riječi o nastavku saradnje nakon samita, te o ministarskom sastanku šest zemalja zapadnog Balkana, koji će u septembru biti održan u Trebinju.

Crnadak je prenio Minasiju velika očekivanja od samita u Trstu, te izrazio zadovoljstvo što će ministarski sastanak na kome će biti rezimirani efekti sa tog skupa biti održan u Trebinju.

Minasi je Crnatka informisao o napretku organizacije Samita, ističući da Italija lobira za poseban tretman BiH u Trstu.

Izvor: SRNA