latinica  ћирилица
16/06/2017 |  20:11 ⇒ 21:56 | Autor: RTRS

Opština Pale u projektu "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske"

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je Srni da će ova lokalna zajednica sutra ugostiti 50 djece sa juga Kosova, u sklopu projekta "Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske".
Skupština opštine Pale - Foto: SRNA
Skupština opštine PaleFoto: SRNA

"Ovo je prvi put da na području Sarajevsko-romanijske regije jedna opština učestvuje u ovom projektu. Zato smo u projekat uključili dvije osnovne škole – `Pale` i `Srbija`", izjavio je Јugović.

On je naglasio da je riječ o djeci uzrasta od 10 do 14 godina, koja će na Palama boraviti sedam dana i biti smještena sa nastavnicima po kućama svojih vršnjaka.

Prema njegovim riječima, ovo je divan projekat koji pokazuje humanost, jer ta djeca žive u strahu i potrebno im je druženje i sloboda kretanja, a sve to će imati na Palama.

Јugović je istakao da je prezadovoljan što je opština pružila ruku ovoj djeci, s obzirom da je u zadnji čas otkazana posjeta Laktašima, gdje je trebalo da borave.

"Djeca sa Kosmeta će vidjeti ljepote Pala i ponijeti najljepše uspomene odavde, a ovo je i prilika da naša djeca vide kako je malo potrebno da se bude srećan", poručio je Јugović.

Ukupno 650 djece sa Kosova i Metohije dolazi sutra u Republiku Srpsku, a u narednih sedam dana po grupama će boraviti u 13 gradova i opština Srpske.

Projekat "Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosmeta.

Izvor: SRNA