latinica  ћирилица
17/06/2017 |  14:22 ⇒ 14:26 | Autor: RTRS

Više od 230.000 ljudi obezbjeđuje Kup konfederacije

Više od 230.000 pripadnika ruskog Ministarstva za vanredne situacije obezbjeđivaće utakmice Kupa konfederacije Svjetske fudbalske federacije, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije.
Rusija: Kup Konfederacija (Foto:twitter) -
Rusija: Kup Konfederacija (Foto:twitter)

"Da bi se osigurala bezbjednost Kupa konfederacije angažovano je 23.000 ljudi, oko 2.000 komada opreme i 66 letjelica", navodi se u saopštenju.

Ruska novinska agencija TASS navodi da će službenici Ministarstva biti na dužnosti oko objekata za smještaj sportista i predstavnika timova, saobraćajne infrastrukture, zone za navijače i hotela.

U obezbjeđenju će učestvovati i studenti Više obrazovnih institucija ruskog Ministarstva za vanredne situacuje koji govore strane jezike.

Stručnjaci smatraju da Kup konfederacija FIFA predstavlja probu za organizatore pred Svjetski kup naredne godine u Rusiji.

Ove godine Kup konfederacija održava se od 17. juna do 2. jula na četiri stadiona u Rusiji - stadion "Spartaka" u Moskvi, u Sankt Peterburgu, "Fišt" u Sočiju i "Arena" u Kazanju.

Osim domaće reprezentacije, na Kupu konfederacije učestvuje svjetski prvak Njemačka, evropski prvak Portugal, šampion Azije Australija, pobjednik Kupa afričkih nacija Kamerun, Meksiko kao pobjednik Kupa Sjeverne, Centralne Amerike i Kariba, selekcija Čilea kao pobjednik Kupa Amerike i Novi Zeland - pobjednik Kupa Okeanije.

Izvor: Srna