latinica  ћирилица
17/06/2017 |  20:09 | Autor: RTRS

FIBA suspendovala Crvenu zvezdu zbog Mekelea

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) suspendovala je Crvenu zvezdu, koja neće moći da registruje nove igrače, a razlog je izraelski plejmejker Gal Mekel
Crvena Zvezda - Foto: nezavisne novine
Crvena ZvezdaFoto: nezavisne novine

FIBA je danas objavila listu klubova koji su pod suspenzijom u ovom trenutku kada se radi o dovođenju i registraciji košarkaša.

Јedan od klubova koji se nalaze na toj listi jeste i Crvena zvezda MTS, ekipa koja je u velikim finansijskim problemima o čemu su sinoć govorili i trener Dejan Radonjić koji najvjerovatnije odlazi, kao i Nebojša Čović, prvi čovjek ovog kluba.

Nekoliko plata nije isplaćeno košarkašima, ali je uprkos tome Crvena zvezda osvojila triplu krunu ove sezone. Ipak, dugovanja ne prašta FIBA. Navodno je tužbu podnijelo samo jedno lice. Kako Sport klub saznaje na blokadu se odlučio izraelski plejmejker Gal Mekel koji je prije dvije sezone nastupao za crveno-bijele.

Posljednji put kada je bila u sličnoj situaciji, Zvezdu su tužili Boban Marjanović i Čarls DŽenkins za dugove nastale u sezonama 2013/14. i 2014/15. Marjanović je tada potraživao 255.000 evra, a DŽenkins 206.803 evra, ali je njihov menadžer Miško Ražnatović izjavio da je postignut dogovor o reprogramu duga.

Zvezda je i prije dvije godine bila suspendovana zbog dugova prema Rašku Katiću, Marku Simonoviću i Tadiji Dragićeviću iz sezone 2013/14.

Pored Crvene zvezde, na listi su još i ekipe Cibone i Olimpije.

Izvor: Novosti