latinica  ћирилица
18/06/2017 |  17:25 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Biciklistička trka "Za sirac sira" ove godine ima dva pobjednika (VIDEO)

Neobičan teren, a i originalna nagrada-trebinjski sir u ovom kraju poznat kao škripavac , bili su dovoljan motiv da se brojni biciklisti i ove godine okupe u mjestu Žakovo uz magistralni put Trebinje-Ljubinje i pokažu svoje biciklističko umijeće. Tradicionalna biciklistička trka "Za sirac sira" i ove godine održana je u organizacioji planinarskog društva "Vučji Zub“ iz Trebinja.
Biciklistička trka "Za sirac sira" ove godine ima dva pobjednika - Foto: RTRS
Biciklistička trka "Za sirac sira" ove godine ima dva pobjednikaFoto: RTRS

Ivan Deronja iz Livna, prvak BiH u biciklizmu i Haris Hrustanović iz Tuzle – pobjednici su ovogodišnje trke.
Obojica su članovi biciklističkog kluba Mostar. Prošli su u isto vrijeme kroz cilj, savladavši zahtjevnu brdsku stazu, dugu preko četiri kilometra, za 13 minuta i 36 sekundi. Sirac sira, kažu podijeliće drugarski i kolegijalno.

"Trka je bila rekreativnog tipa, ali mi smo profesionalci pa smo vozili srednjim tempom. Obojica smo odlučili da kroz vilj prođemo zajedno", rekao je Haris Hrustanović.

Pored glavne trke u kojoj je učestvovalo 26 takmičara iz BiH i Crne Gore, organizovano je takmičenje i u juniorskoj i konkurenciji djece. Među osam juniora, najbrži je bio Radoslav Tešanović iz Trebinja, dok je u konkurenciji najmlađih među isto toliko takmičara prvi do cilja stigao takođe Trebinjac Đorđe Đurić.

Organizatori Planinsko društvo „Vučji zub“ ističu da je cilj i ovogodišnje, šeste biciklističke trke, osim promocije biciklizma i zdravog života – i prezentacija hercegovačkog sela i domaćih proizvoda.

"Sir kao nagrada je originalna i vjerujem da je mnogima motiv da pobijede", istakao je Mićo Milošević iz Planinarskog društva "Vučji zub", Trebinje.

Nakon dodjeljivanja nagrada uslijedila je i degustacija hercegovačkih proizvoda što je, kažu učesnici, i poseban doživljaj.