latinica  ћирилица
19/06/2017 |  10:32 ⇒ 10:42 | Autor: RTRS

Spisak "Orlova" za Eurobasket: Đorđević pozvao i Nikolu Јokića i Bobana Marjanovića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, saopštio je preliminarni spisak od 25 igrača na koje računa za ovogodišnji šampionat Evrope.
Đorđevićevih 25 košarkaša za Evropsko prvenstvo - Foto: RTS
Đorđevićevih 25 košarkaša za Evropsko prvenstvoFoto: RTS

Đorđević je u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije, saopštio da se na spisku nalaze sljedeći košarkaši: Miloš Teodosić, Stefan Јović, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Marko Gudurić, Nemanja Dangubić, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Nikola Јokić, Nikola Milutinov, Ognjen Јaramaz, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac.

Od 31. avgusta do 17. septembra Evropsko prvenstvo 2017. zajednički organizuju Finska, Izrael, Rumunija i Turska, a na njemu će učestvovati 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa.

Srbija će se u prvoj fazi, u Istanbulu, nadmetati u grupi D sa Letonijom (1. septembra od 16 sati po srednjeevropskom vremenu), Rusijom (2. septembra od 16 sati), Turskom (4. septembra od 20 sati), Velikom Britanijom (5. septembra od 16 sati) i Belgijom (7. septembra od 16.15), a četiri najbolja tima iz svake grupe proći će dalje, u nokaut fazu. Grupa u kojoj su "orlovi" se u osmini finala ukršta sa grupom C u kojoj su Hrvatska, Češka, Španija, Crna Gora, Rumunija i Mađarska.

Izvor: Blic