latinica  ћирилица
19/06/2017 |  15:53 | Autor: RTRS

Modrić pod istragom, lažno svjedočio za Mamića?

Kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić nalazi se pod istragom jer se sumnja da je lažno svjedočio u korist Zdravka Mamića.

Kako prenosi Index.hr, zvanično je saopšteno da je hrvatsko tužilaštvo pokrenulo istragu protiv "hrvatskog državljanina (1985) zbog osnovane sumnje da je prilikom davanja iskaza u svojstvu svjedoka u Osijeku počinio krivično djelo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza".

Vijest je pod oznakom hitno prenijela i agencija AFP.

Zagrebački portal dodaje da tužilaštvo vjeruje da je Modrić lagao kada je svjedočio i promijenio iskaz u korist Mamića, sa kojim je imao potpisan građanski ugovor do svoje 14. godine.

Lagao je, tvrde, oko datuma kada je potpisan aneks ugovora oko podjele obeštećenja, koje je Dinamo dobio od Totenhema prilikom njegovog transfera, navodi Index. "Ispitan u svojstvu svjedoka neistinito je iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (na osnovu kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu obeštećenja s klubom iz Zagreba u odnosu 50:50 posto) potpisao 10. jula 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na osnovu kog mu pripada pravo na podjelu obeštećena", navodi se.

Inače, Modrić je pred sudom promijenio iskaz, a zatim je govorio da se "ničega ne sjeća", zbog čega je izložen žestokoj kritici javnosti.

Prema optužnici USKOK (Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala), po kojoj se u Osijeku sudi trenutnom savjetniku Dinama Zdravku Mamiću i ostalima polovna odštete od Modrićevog transfera neosnovano je isplaćena iz Dinama, jer je obeštećenje u cijelosti pripadalo maksimirskom klubu.

Izvor: B92