latinica  ћирилица
19/06/2017 |  18:12 ⇒ 18:18 | Autor: RTRS

Državljani Saudijske Arabije od danas mogu ući i boraviti u BiH bez vize

Savjet ministara BiH utvrdio je na današnjoj telefonskoj sjednici prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma sa Vladom Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce pasoša.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Ovim sporazumom državljani BiH i Kine, nosioci važećih biometrijskih pasoša, biće oslobođeni obaveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane tokom boravka do 30 dana.

Ministarstvo inostranih poslova BiH zaduženo je da prijedlog osnova dostavi Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika sporazuma odredi ministar inostranih poslova, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara je donio i odluku o dopuni odluke o vizama, koja se odnosi na mogućnost ulaska u BiH sa teritorije Saudijske Arabije.

Ovom odlukom omogućava se ulazak i boravak na teritoriji BiH, bez obaveze pribavljanja vize, nosiocima važećih putnih isprava Saudijske Arabije, i to ukoliko posjeduju važeću višekratnu Šangen vizu ili vizu zemlje EU, te po obavljenoj provjeri, odnosno kontroli Granične policije BiH.

Izvor: SRNA