latinica  ћирилица
20/06/2017 |  17:10 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

Agius: Izetbegović i Čović zadovoljni saradnjom sa Hagom

Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović u razgovoru sa predsjednikom Haškog tribunala Karmelom Agiusom izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom BiH i ovog suda, kao i zahvalnost za pruženu pravnu pomoć pravosudnim organima u BiH.
Čović i Izetbegović sa Agiusom - Foto: www.predsjednistvobih.ba
Čović i Izetbegović sa AgiusomFoto: www.predsjednistvobih.ba

Agius je na današnjem sastanku u Sarajevu informisao članove Predsjedništva BiH o izazovima sa kojima se susreće Haški tribunal pred kraj mandata.

Naglasivši značajan napredak u radu suda, Agius je izrazio nadu da će Haški tribunal okončati svoj mandat na optimalan način i u predviđenom roku, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Agius je informisao članove Predsjedništva BiH o aktivnostima suda na "Autrič" programu koji se odnosi na nasljeđe Haškog tribunala, te o dinamici uspostavljanja informativnih centara u BiH.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića sastanku je prisustvovao oficir za vezu sa Haškim tribunalom iz reda srpskog naroda Borivoje Marojević.

Današnja posjeta Agiusa je druga u nizu posjeta državama nastalim na području bivše Јugoslavije prije okončanja rada Haškog tribunala krajem 2017. godine.

Izvor: SRNA