latinica  ћирилица
21/06/2017 |  10:29 | Autor: RTRS

Federer u osmini finala u Haleu

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala turnira u Haleu, pošto je na startu tog turnira pobedio Јapanca Јuišija Sugitu posle dva seta, 6:3, 6:1. Federerov protivnik u osmini finala biće Nemac Miša Zverev.
Rodžer Federer (Foto: epa/Facundo Arrizabalaga) -
Rodžer Federer (Foto: epa/Facundo Arrizabalaga)

Peti teniser svijeta, Federer pobedio je nakon 52 minuta igre i iskoristio pet od 13 brejk lopti. Federerov protivnik u osmini finala biće Nijemac Miša Zverev koji je bio bolji od Lukasa Laska sa 6:4, 6:4.

Јapanski teniser Kei Nišikori slavio je protiv Španca Fernanda Verdaska nakon tri seta, 6:7, 6:3, 6:4.

Nakon izgubljenog prvog seta u taj-brejku (7:9), Nišikori je uspio da okrene rezultat u svoju korist i dobije naredna dva seta (6:3, 6:4).

Nišikori, 9. teniser svijeta, spasao je devet od 10 brejk lopti i pobijedio poslije dva sata i 26 minuta igre.

On će u narednom kolu igrati protiv Karena Hačanova iz Rusije, koji je pobijedio Francuza Žila Simona nakon tri seta, 6:2, 6:7, 6:3.

Tomi Has, njemački teniser koji je prije 20 godina prvi put igrao na ovom turniru i osvojio ga dva puta, nije uspio da se plasira u osminu finala pošto je izgubio od Bernarda Tomića iz Australije poslije dva seta, 4:6, 4:6.

Hasu je ovo posljednji nastup u Haleu jer planira da završi karijeru na kraju sezone.

Pored Federera i Nišikorija u naredno kolo plasirali su se i Španac Roberto Bautista Agut, Nemci Aleksander Zverev i Florijan Majer, Robin Hase iz Holandije, ruski teniseri Mihail Јužni i Francuz Luka Puj.

Izvor: Tanjug