latinica  ћирилица
21/06/2017 |  10:50 ⇒ 10:51 | Autor: RTRS

Odlučni da "Srpski zid plača" postave ispred američke ambasade u Beogradu

Predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić izjavio je da je Amerika ključni počinilac zločina na Kosmetu, ali i u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini i naglasio da će porodice ostati istrajne u namjeri da pred ambasadom SAD postave panoe sa fotografijama žrtava sa Kosmeta - "Srpski zid plača".
Srpski zid plača (www.srbijadanas.net) -
Srpski zid plača (www.srbijadanas.net)

On je za Srnu izjavio da su porodice zatečene informacijom da su tokom protekle noći ponovo uništeni dijelovi panoa izloženi pred Narodnom skupštinom Srbije, ali da ostaju istrajni da diplomatskim predstavnicima SAD u Srbiji pokažu da znaju ko stoji iza brojnih zločina nad Srbima u bivšoj Јugoslaviji.

"Pored kidnapera i ubica terorističke OVK oni su najodgovorniji za smrt i nestanak naših mučenika i oni nam isto `duguju krv`. Mi tražimo pravdu, a SAD je ključni počinilac zločina", poručio je Spasić.

On je ukazao da iza agresije na SRЈ, oslobađanje zločinaca OVK u Haškom tribunalu, a potom i postavljanje zločinaca za predsjednike, premijere i ministre takozvane države Kosovo stoji upravo SAD i da će stoga porodice žrtava pred ambasadom SAD u Beogradu pored fotografija žrtava istaći i parolu sa pitanjem "Zašto štitite fašiste"?.

Spasić je naglasio da nema iluziju, da će na to i niz drugih pitanja porodice žrtava ikad dobiti odgovor.

On je najavio da će sutra u prostorijama Udruženja u "Beograđanki" biti održana tribina pod nazivom "Ko traži nestale Srbe"?.

Tribina, koja je najavljena za 12.44 časova organizovana je povodom 19. godina od kidnapovanja osam rudara površinskog kopa rudnika "Belaćevac", što je prva velika otmica Srba na Kosmetu.

Izvor: Srna