latinica  ћирилица
21/06/2017 |  11:48 | Autor: RTRS

Kostajnica: Nema epidemije mišije groznice

Na području opštine Kostajnica, uprkos nekoliko evidentiranih slučajeva mišije groznice, nema razloga za proglašenje epidemije, rekao je Srni direktor Doma zdravlja Kostajnica Zoran Torbica.
Kostajnica - Foto: RTRS
KostajnicaFoto: RTRS

Torbica je potvrdio da je na području opštine Kostajnice zabilježeno nekoliko slučajeva mišije groznice, ali da ne postoje osnovi, ni razlozi za proglašavanje epidemije.

"Do sada smo imali četiri sporadična slučaja, od kojih su tri potvrđena. Pacijenti su sada dobro. Bili su na Klinici za infektivne bolesti i otpušteni su sa blažim simptomima. Nema elemenata za proglašenje epidemije jer ovi slučajevi nisu vezani ni za vremenski interval, ni za određeno područje", pojasnio je Torbica.

On je potvrdio da je upućen zvaničan zahtjev za vanrednu deratizaciju i da se očekuje instrukcija od Insituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske.

Torbica je istakao da nema nikakvih specifičnih elemenata i da se ovakve najezde glodara događaju periodično na svake dvije ili tri godine.

"Daleko je to još od bilo kakvih ozbiljnijih razmjera i sigurno se neće ići u pravcu proglašavanja epidemije", naveo je Torbica.

Izvor: SRNA