latinica  ћирилица
21/06/2017 |  13:04 | Autor: RTRS

PU Mrkonjić Grad: Stanje bezbjednosti stabilno

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad u maju je bilo stabilno, nije bilo izvršenih krivičnih djela kao ni prekršaja koji bi izazvali veće uznemirenje građana, rekao je danas načelnik ove uprave Milan Milekić.
PU Mrkonjić Grad - Foto: SRNA
PU Mrkonjić GradFoto: SRNA

"U oblasti bezbjednosti saobraćaja, u maju je evidentirano 14 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 36,36 odsto u odnosu na maj protekle godine", naglasio je Milekić na konferenciji za novinare.

Iz saobraćaja je isključeno 69 vozača od čega 65 zbog vožnje pod uticajem alkohola i četiri zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Milekić je apelovao da građani preduzmu određene preventivne mjere zaštite privatne imovine jer je počela sezona godišnjih odmora.

"Najviše krivičnih djela protiv imovine događa se upravo u vrijeme godišnjih odmora. Apelujem i da građani koji posjeduju oružje za ličnu bezbjednost obavezno izvrše zamjenu oružnih listova kojima je istekao rok važenja", rekao je Milekić.

Policijska uprava Mrkonjić Grad formirana je novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji je stupio na snagu 24. marta.

Ova policijska uprava pokriva sedam opština Mrkonjić Grad, Šipovo, Ribnik, Јezero, Srpski Kupres, Petrovac i Istočni Drvar.

Izvor: SRNA