latinica  ћирилица
21/06/2017 |  13:17 | Autor: RTRS

Mitrović: Ubrzati izbor srpskog člana UO Instituta za nestala lica BiH

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da je potrebno da se ubrza procedura izbora drugog člana Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH iz reda srpskog naroda.
Nedeljko Mitrović - Foto: RTRS
Nedeljko MitrovićFoto: RTRS

"Krajnje je neprihvatljivo da se ušlo u politikantstvo i da se u nedogled odugovlači rješavanje ovog kadrovskog pitanja u Institutu za nestala lica BiH", rekao je Mitrović Srni.

On je napomenuo da je popuna Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH neophodna kako bi se mogla otvoriti procedura izbora članova Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH.

"Postojeći Kolegijum direktora Instituta već šest godina radi u tehničkom mandatu, jer su direktorima odavno istekli mandati i nemaju nikakvih ovlašćenja", dodao je Mitrović.

Savjet ministara BiH krajem prošle godine imenovao je privremeni Upravni odbor Instituta za nestala lica BiH čiji su članovi Momir Škiljević, Šimun Novaković, Јadranka Duraković, Mirko Okolić, Kemo Sarač i Mario Živković.

Škiljević je u Upravnom odboru predstavnik Međunarodne komisije za traženje nestalih lica.

Savjet ministara BiH nije imenovao drugog člana tog tijela iz srpskog naroda nakon što je ostavku ranije podnio Mirko Okolić.

Izvor: SRNA