latinica  ћирилица
21/06/2017 |  14:45 | Autor: RTRS

Basketaši Srbije eliminisali Amerikance sa Svjetskog prvenstva

Reprezentacija Srbije u basketu 3-na-3 plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva eliminisavši u Nantu selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 17:14.

Ekipa u sastvu Dejan Majstorović, Dušan Domović Bulut, Marko Ždero i Marko Savić nadigrala je rivale iz SAD u vrlo uzbudljivom meču.

Dejmon Hafman, Kreg Mur, Danijel Mavreides i Zahir Kerington bili su željni revanša za poraz u finalu prošlog šampionata planete, 2016. godine, ali...

Igrali su Amerikanci sjajno, nadoknadili su sredinom utakmice zaostatak od dva poena i poveli sa 9:7, ali je onda naša najbolja basket ekipa pokazala kako je prošli put i došla do krova svijeta. Borbenost Buluta koji se bacao na teren po loptu, odbrana Ždera i Majstorovića, te trojka Savića, donijeli su "orlovima" prednost od 12:10 na nešto manje od četiri minuta do kraja. Raspoloženi Mavreides je uspeo da prodorima poravna rezultat, no Savićeva trojka uz 120 sekundi pogurala je Srbiju ka trijumfu.

Iako se rival nije predavao, a u vrhunskom basketu 3-na-3 dva minuta predstavljaju vječnost, Amerikanci nisu iskoristili priliku koju su izgradili. Prišli su na poen zaostatka, šutnili "trojku" (koja donosi dva poena) kojom su željeli da povedu, a poslije tog promašaja - dalekometni pogodak Ždera im je presudio.

Reprezentacija Srbije se tako plasirala u polufinale, a rivala će saznati kada svoj meč odigraju Ukrajina i domaćin Francuska.

Izvor: Blic