latinica  ћирилица
21/06/2017 |  15:24 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Početkom jula odluka o otvaranju GP u Novom Gradu (VIDEO)

Da li će granični prelaz u Novom Gradu uskoro biti otvoren za teretni saobraćaj, znaće se početkom jula. Ovo pitanje naći će se 6. jula na zajedničkoj sjednici Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske.
Granični prelaz Novi Grad - Foto: RTRS
Granični prelaz Novi GradFoto: RTRS

Otvaranje graničnog prelaza u Novom Gradu za teretni saobraćaj je od velikog značaja za privrednike koji se bave izvozom. Na taj način smanjiće ukupne troškove transporta robe.

"To bi bila ohrabrujuća vijest za privredu, za radnike i za kompletan Novi Grad i okolinu. A da ne govorim za nas koji se bavimo transportom", istakao je Gojko Antonić, vlasnik Transportnog preduzeća "Savia" Novi Grad.

Više optimizma u rješavanju ovog problema izrazili su i predstavnici opštine Novi Grad nakon sastanka sa Božom Zovkom, predsjednikom Mješovite komisije za granične prelaze BiH.

"Krenulo se aktivno, već su urađeni dobri koraci. Zacrtani planovi koji su trebali biti odrađeni su ispunjeni. Postoje dobri uslovi za otvaranje graničnog prelaza", rekao je Zovko.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača je naglasio da poslije današnjeg sastanka treba biti optimista i da su upoznati sa obavezama ove opštine u narednom periodu..

Prva obaveza je ispitivanje nosivosti mosta na Uni u Novom Gradu, koja će biti obavljena 27.juna. Tada, od 9 do 13 časova biće obustavljen saobraćaj putničkih vozila na ovom graničnom prelazu.