latinica  ћирилица
21/06/2017 |  21:26 ⇒ 21:42 | Autor: RTRS

Makron: Asadova smjena nije rješenje za krizu

Smjena predsjednika Sirije Bašara el Asada više ne predstavlja prioritet u pronalaženju rješenja za krizu u Siriji, izjavio je predsjednik Francuske Emanuel Makron.
Emanuel Makron (foto:POOL) -
Emanuel Makron (foto:POOL)

On je novinarima rekao da ne vidi kako Asadova smjena može da bude preduslov za bilo šta, zbog činjenice da ne postoji niko ko bi mogao da postane Asadov legitimni nasljednik.

"Prioritet u pronalaženju rješenja za krizu u Siriji je borba protiv terorizma. Teroristi su naši neprijatelji i svi treba da se uključe u borbu protiv neprijatelja, prije svih Rusija", naglasio je Makron.

Makron je istakao da je upotreba hemijskog oružja za njega nešto što prelazi granicu i da je Francuska spremna da interveniše, čak i bez podrške SAD, ukoliko se ispostavi da je zaista upotrijebljeno hemijsko oružje u vazdušnim napadima u Siriji, prenosi TASS.

"Ukoliko postoji dokaz da je upotrijebljeno hemijsko oružje i bude utvrđeno odakle je došlo, Francuska će odgovoriti vazdušnim napadima ne bi li uništila skladišta hemijskog oružja", upozorio je Makron.

Izvor: SRNA