latinica  ћирилица
22/06/2017 |  09:33 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

Premijerka Cvijanović čestitala Vučiću preuzimanje dužnosti predsjednika Srbije

„U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom preuzimanja dužnosti predsjednika Republike Srbije. Uvjerena sam da ćete sa jednakom posvećenošću, sada i na novoj funkciji, nastaviti da vodite Vašu zemlju putem razvoja, napretka i dalje afirmacije njenog položaja u regionalnim, evropskim i međunarodnim okvirima. Naše zajedničke vrijednosti i veze između Republike Srpske i Republike Srbije temelj su na kojem gradimo naše prijateljske odnose u cilju stvaranja boljih političkih i privrednih prilika, regionalnog mira i ukupne stabilnosti", navodi se u čestitiki.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Predsjednica Vlade Srpske ističe da, zbog ranije preuzetih obaveza i putovanja u inostranstvo, nije u mogućnosti da prisustvuje Vučićevom svečanom prijemu povodom preuzimanja dužnosti predsjednika Republike Srbije, ali naglašava da joj je bila izuzetna čast što je prisustvovala polaganju svečane zakletve u Narodnoj skupštini Srbije, povodom izbora Vučića za predsjednika Republike Srbije.

 Institucije i građani Republike Srpske narodu Srbije žele mir, stabilnost i napredak, a Vama mnogo uspjeha u budućem radu uz duboko uvjerenje da će naše partnerstvo u budućnosti biti još snažnije. U ime Vlade Republike Srpske još jednom izražavam zahvalnost što je briga za Republiku Srpsku visoko na listi Vaših prioriteta“, zaključuje se u čestitki koju je predsjednica Vlade Željka Cvijanović uputila predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.