latinica  ћирилица
22/06/2017 |  09:43 ⇒ 09:52 | Autor: RTRS

Republika Srpska: Završena analiza odnosa u vladajućoj koaliciji

Predstavnici SNSD-a, DNS-a i SP-a, stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj, završili su analizu međusobnih odnosa i saradnje na lokalnom nivou, a konkretni potezi koje će povući biće poznati nakon novog sastanka čelnika tih partija.
Dodik, Pavić, Đokić - Foto: RTRS
Dodik, Pavić, ĐokićFoto: RTRS

- Јoš nema najave za novi sastanak, ali stalno komuniciramo o stanju na terenu. Stanje je zadovoljavajuće, biće određenih poteza, ali će se više o tome znati nakon novog sastanka - rekao je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Analiza je najavljena poslije koalicionog sastanka održanog nedavno u Palati Republike na kome su bili predsjednici, potpredsjednici i drugi funkcioneri SNSD-a, DNS-a i SP-a. Pod lupu su došli odnosi u sredinama u kojima je neko od partnera u vlasti, a drugi u opoziciji kao što je slučaj u Bijeljini, Doboju, Bratuncu, Kostajnici, Šipovu, Šamcu i Kotor Varošu.

Saradnju na najvišem nivou vlasti prije i poslije lokalnih izbora u oktobru prošle godine nisu pratile opštinske i gradske stranačke organizacije, što je dovelo do toga da se, nakon objave izbornih rezultata, nisu našli na istim stranama u lokalnim parlamentima.

Izvor: Glas Srpske