latinica  ћирилица
22/06/2017 |  10:49 | Autor: RTRS

Vulin: Nema opravdanja da bilo ko bude van prihvatnih centara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da nema nijednog opravdanja da bilo ko od migranata bude van prihvatnih centara, jer je Vlada Srbije obezbijedila dovoljan broj smještajnih kapaciteta, u skladu sa najvišim svjetskim standardima.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Vulin je naveo da su jutros pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije prebacili iz Šida oko 100 ilegalnih migranata u druge prihvatne centre u Srbiji.

On je istakao da svi ilegalni migranti, koji nisu htjeli da budu dio azilnog sistema Srbije, a ugrožavali su svakodnevni život građana, nisu više mogli da se zadržavaju na području opštine Šid, prenose beogradski mediji.

"Vlada Srbije će nastaviti da se humano i odgovorno odnosi prema svim migrantima i ljudskoj nevolji koja ih je dovela ovdje, ali nikada neće dozvoliti da se svakodnevni život naših građana na bilo koji način ugrožava, kao i da se ne poštuje zakon", rekao je Vulin.

On je dodao da kao što pripadnici MUP-a i Vojske Srbije ne dozvoljavaju da se na teritoriju Srbije ulazi ilegalno, tako se ne dozvoljava ni da se ona ilegalno napušta i da se teret migrantske krize na taj način prenosi i na druge zemlje.

"Nećemo dozvoliti da se kriminalci koriste mukom migranata i da ih prebacuju, kao što nećemo dozvoliti ni da se migranti zadržavaju bez odgovarajućih papira i odgovarajućih zakonskih rješenja", naveo je Vulin.

Izvor: SRNA