latinica  ћирилица
22/06/2017 |  16:28 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

Zvornik-prijem za najbolje osnovce i srednjoškolce (VIDEO)

U Zvorniku je upriličen prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola ovog grada. Prijem je organizovan za ukupno 92 učenika i 21 školsku ekipu. Oni su u protekloj godini postigli zapažene rezultate u sportskim disciplinama, kao i na regionalnim i republičkim takmičenjima iz svih predmeta.
Zvornik - nagrađeni učenici - Foto: RTRS
Zvornik - nagrađeni učeniciFoto: RTRS

U Zvorniku je ovu školsku godinu završilo 390 osnovaca a za najbolja 92 učenika upriličen je prijem. Oni su u prethodnom periodu postigli izuzetno zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je nagrade učenicima vukovcima, te učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na regionalnim i republičkim takmičenjima u školskoj 2016/17. godini.

"Vi ste budućnost ovog grada bez obzira u kojoj oblasti ste najbolji. U životu treba da stremite da uvijek budete najbolji. Da se ne razočarate ako to niste, a da ne zaboravite da vam to uvijek treba da bude cilj bez obzira šta radili i čime se bavili", rekao je Stevanović.

On je dodao da gradska uprava ima zadaću da prati ove učenike u budućem radu i razvoju i da obezbijedi stipendije za dalje školovanje.

Gradska uprava nagradila je najbolje učenike novčano. Za podršku najuspješnijim učenicima iz budžeta je izdvojeno 17700 maraka i 23 hiljade maraka za organizaciju školskih takmičenja.