latinica  ћирилица
23/06/2017 |  15:19 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Crveni krst Republike Srpske obilježio 25 godina rada (VIDEO)

Crveni krst Republike Srpske obilježio je 25 godina rada. Misija Crvenog krsta je da štiti ljude u nevoljama tokom ratova i prirodnih katastrofa i poslije njih, a u miru je najvažnija misija rad sa mladima i njihovo prosvjećivanje, istaknuto je na 18. konferenciji sekretara Crvenog krsta Republike Srpske koja se održava u Etno selu Stanišići kod Bijeljine.
Crveni krst - Foto: RTRS
Crveni krstFoto: RTRS

Poštujući principe i zadatke povjerene od međunarodnog Crvenog krsta, Crveni krst Republike Srpske je tokom proteklih 25 godina ostvario svoju misiju, istaknuto je na svečanosti organizovanoj povodom jubileja najvažnije humanitarne organizacije.

Crveni krst zadužen, kao pomoćni organ Vlade Srpske, da zaštiti kvalitet života ljudi u ratu i miru, za šta su neophodni stalna obuka i novine u radu.

Prema njegovim riječima predsjednika Đoke Mihajlovića, Crveni krst Republike Srpske nalazi se u Međunarodnoj federaciji društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, među 189 zemalja svijeta, te time ima i veću obavezu, ali i pomoć u svakoj katastrofi.

"Ova organizacija je nepristrasna, neutralna i samo u posljednjim poplavama je, zahvaljujući njoj, riješeno 90 odsto problema", rekao je Mihajlović.

Crveni krst Republike Srpske danas je organizacija sa veoma razvijenom infrastrukturom, velikim brojem aktivista i međunarodnom saradnjom.

"Ta saradnja se pokazala kroz niz događaja. Tu prvenstveno moslim na posljednje poplave koje su bile i kod nas i kod vas", naglasaio je potpredsjednik Crvenog krsta Srbije  Milutin Mihajlović.

Crveni krst u Republici Srpskoj ima 179 profesionalno zaposlenih radnika i okuplja oko 64.000 volontera.