latinica  ћирилица
24/06/2017 |  12:01 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Pale- Obnova gradskih ulica (VIDEO)

Paljanske vlasti počele su realizaciju infrastrukturnih projekata planiranih za ovu godinu.
Pale- Obnova gradskih ulica - Foto: RTRS
Pale- Obnova gradskih ulicaFoto: RTRS

Prvi projekat je rekonstrukcije ulica za šta je iz budžeta izdvojeno 510.000 maraka.

Gordana Brčkalo živi već decenijama u Ulici Trifka Grabeža i kaže da su uvjek imali problem kada je padala kiša, a oštećenja na kolovozu bila su posebna priča. Zadovoljna je, kaže, što sada može nesmetano do svoje kuće.

- Sve je urađeno po propisu, imamo i trotoare. Nadamo se da neće više biti problema koji smo imali ranije - rekla je Gordana.

Rekonstruisano je 520 metara saobraćajnice, a vrijednost radova je 185.000 maraka. Ovo je prva od četiri ulice u užem gradskom jezgru koje su godinama krpljene kako bi se izbjegle udarne rupe.

- Drago mi je da je izvođač radova u planiranom roku uspio da završi radove. Slijedi označavanje horizontalne i vertikalne signalizacije i postavljanje znakova - rekao je Boško Јugović, načelnik opštine Pale.

Načelnik Pala najavljuje da će početi sanacija ulica i makadamskih puteva na periferiji grada. Ovi radovi predstavljaju početak realizacije značajnih projekata u oblasti infrastrukture na području opštine. Slijedi realizacija projekata za vodovod i kanalizaciju.